Länk&Tips - särskilt mycket om skrivande!

Du hittar till min mejl och mig på face book om du vill. Och till familjeföretaget Blomberg Entertainment här.

Vill du veta lite om hur det är att Vila i frid redan i detta livet så är du välkommen att leta bland sidorna. Det är min tanke att livet gör sig bäst lite avskalat. Inte fullt så rörigt och komlicerat som numera erbjuds de flesta av oss. Jag är en njutare - visst är det roligare att njuta än att vara orolig;-) Lite i taget kommer jag att bygga upp länklistan med mina skönaste tips. Om skrivande mest som är min satsning i år 2012. Jobbar med att få in tänket, skaffa rutiner, kunskap och arbeta med Lilla mannen... Honom känner du inte än - men förhoppningsvis innan året är slut. Han är ett Lilla Längtan-projekt!

Ordpuffar och Fraspuffar
Vad är det - och varför det? Med hjälp av Ordpuffar och Fraspuffar rinner tankarna ut genom fingrarna och blir till en ny ordrätt i tankemenyn. Nästan alltid en överraskning. Kanske just eftersom jag är helt ny på det här att skriva bara för att det bara är kul och inspirerande! Du ser dem dagligen.

Varje dag i bortåt två månader gick jag in på Skrivarcoachen Ann Ljungbergs SkrivPuff
och fickett nytt ord att skriva om varje dag. Ett skönt sätt att få hjärnan att vakna till liv! En samling dikter och noveller blev det av en liten liten stund per dag! Kanske vill du prova min egen Hjärnberikad som skickar ut nya ord varje dag i februari och har en mycket flitig och duktig gäst! "Lisa Björn" som varje dag skiver sina nallesagor på sin Nallesagor för alla.

Jag är också en samlare - jag samlar på livgivande ord och en del av dessa kan man hitta på Mattias Boströms (h)ärliga blogg. Nytt för mig - kanske för dig? Jag gillar ord som jag lär mig något (bra) av. De andra lägger jag ogärna tid på;-)

Nedanstående länkar har helt med skrivintresset att göra - vill du ha andra sorters länkar se flikarna på startsidans överdel.
Tidningen Skriva
Skrivarprat!!! Föreläsningar och forum för diskussioner.
Författarkortleken!
Författartipssida!
Bokeri.se!
Gratisprogram för skrivande
Helping writers become authors - K.M.Weiland.
Vad tjänar en poet?
Tjäna på att skriva!
GRATIS e-böcker på Diktonius Text

Kim M Kimselius. Kallas Blekinges Astrid Lindgren för sina fina historiska äventyrsböcker för ungdomar! Här är Kims blogg.
Hos Anitha Östlund kan du läsa hennes texter och ta del av intressanta länkar!
Desirée Fredlund  - hon som alltid blev refuserad tills hon tog saken i egna händer - tipsar om bl a årets första manuspitch i Göteborg.
På Kims sida fann jag ett nytt hett tips för skrivande folk - Kapitel 1. JÄTTEINTRESSANT!!


Angående bokutgivning inför Den lilla mannen och blommanboken:
  Vi har kollat upp lite, Sigrid (se www.lillalängtan.se) och jag.
Använder vi t ex Liten Upplaga och deras service - skulle boken kosta över 260 kronor om vi beställer 1000 stycken. HUR SKULLE VI KUNNA SÄLJA SÅ MÅNGA? Vitsen med insamling är att det ska ge pengar till Lilla Längtan.  Jag måste också betala skatt ju... innan de får sitt.

Olika förslag:  http:/www.solvändanförlag.se, http://www.litenupplaga.se/ och https://www.vulkan.se/ - där vi eventuellt kan få en bra deal...Mycket trevlig och hjälpsam VD.

En av mina allra mest betydelsefulla "gamla" vänner är Elise - kolla om du inte tycker som jag - hon är sanslöst begåvad och rolig! Elise's Art Garden och Illustrations by Elise!