onsdag 9 maj 2012

Hjälp mot migrän!

Hejsan!
Jag skulle inte vara på Internet denna vecka. Jag ska ju bara sitta med att göra klart Den lilla mannen och blomman (se tidigare inlägg för att få veta mer). Det går riktigt bra, ska jag säga. Känner mig fokuserad som omväxling - som om jag VET vad jag gör;-) Tack ni som skickar goda tankar till mig!

Men nu gör jag ett undantag för jag såg något så bra som jag bara måste dela med mig av. DET GÖR ALL SKILLNAD I VÄRLDEN! Jag lovar!

Min Vila i frid-sida startade jag när jag hade mått väldigt dåligt länge. Jag var en sökare som inte orkade söka mer... La ner ALLT. Tills tanken kom  ANDAS. Då började jag med stilla Qigong - också ett sätt att djupandas.När jag inte orkade det låg jag stilla och djupandades. Ett kan jag säga: Hjärnan BEHÖVER HA SYRE! Det var grundläggande, kände jag. Vilken LYCKA! En vecka senare med träning varje dag kände jag att huvudet började gå från luddigt till K L A R T.

Dessa tips från SVT.se gäller för många olika problem. Inte bara migrän. Djupandning och rörelse är GRUNDLÄGGANDE för att hjärnan ska få sin fulla blodförsörjning.  Med blodet kommer syre och näring. Det får man inte missa - inte om man inte vill ta smällarna av dålig hälsa. Men det finns flera vägar till Rom... Springa och strecha, massage, zonterapi... Men syresättning från riktig uteluft är inte lätt att ersätta!

Ta dig 10 minuter och se på länken med härliga enkla

sätt att förebygga migrän! från SVTplay!


Tyvärr vet jag inte hur jag bäddar in länken:-( Någon som kan lära mig? Läser i rutan - fattar inget.

Ha en härlig dag!
------------------------------------------------------ Gå in på flikarna högst upp så hittar du mig på facebook om du vill. Du hittar också till familjeföretaget Blomberg Entertainment på Länksidan och vill du veta lite mer om hur det är att Vila i frid redan i livet - så är du välkommen tillbaka. Det är en livsuppgift, känner jag.Och många saknar just frid, tycker jag mig ha märkt. Skrivarcoachen Ann Ljungberg har betytt mycket för mig och mitt skrivande i vinter - besök hennes SkrivPuff och få ett nytt ord att skriva om varje dag. Ett skönt sätt att få hjärnan att vakna till liv! Titta in på Novellodikt-sidan och utbyt tankar med mig om dagens Pufford!

8 kommentarer:

 1. Själv blev jag av med nästan 20 års migrän efter ett besök hos en kinesolog. Hans sätt att se kroppen som något annat än bara en köttklump tror jag var a och o till lösningen av problemet. (I lösningen ingick också att träna och förbättra syresättningen av blodet.) Kost och motion är så viktigt, det går inte att bortse från det.

  SvaraRadera
 2. TACK Monnah! Fantastiskt!!
  Har ni hennes blogg? Inte - här kommer den: http://monnah.se - sevärd;-)
  KraM

  SvaraRadera
 3. Jag har läst en del om andning den senaste tiden. Det är fascinerande och absolut inte så enkelt som man tror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så självklart med andningen som det låter - men precis lika viktigt som självklart - när man tänkt efter;-)

   Radera
 4. Yogan innehåller också många värdefulla andningsövningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är yoga de visar på filmsnutten -även i snabbvariant. Älskar sånt;-)

   Radera
 5. Mycket intressant videoklipp, det ska jag komma ihåg vid behov. ;)

  SvaraRadera