tisdag 1 maj 2012

Gud har väl ingen CV!!?

vad betyder: Förhäva sig  - 118100
    
"Förhäva betyder att höja eller att lovprisa något. Att förhäva sig betyder alltså att ge sig själv beröm och höja sig över andra." 


Men gode tid!!!! Är det inte en beskrivning av något jag känner igen.... joooo, just såååååååååå måste man ju vara för att synas och finnas idag! Annars får vi ju inga jobb!
      
Högmod går före fall
Bita i det sura äpplet
Som man bäddar får man ligga
Upp som en sol - ner som en pannkaka
Surt, sa räven, om rönnbären
Ikaros flög för nära solen
Ödmjukhet före ära - Ordspråksboken - i Bibeln, alltså.

Kanske handlar det om att man inte tror på välsignelser av det sistnämna - för vem ska kunna ge det om det inte finns någon allsmäktig, kärleksfull Gud som ser till hjärtat och inte till CV:n, bloggen, facebookstatusen, taxeringskalendern, skvallerpressen... Och VEM tror på Gud i dessa dagar??! Han har väl ingen CV!!?


Om så Gud fanns - så skulle han väl inte bry sig om mig??!
Vem är Gud?
Kan han bota idag?Skrivpuff: Förhäva

------------------------------------------------------ Gå in på flikarna högst upp så hittar du mig på facebook om du vill. Du hittar också till familjeföretaget Blomberg Entertainment på Länksidan och vill du veta lite mer om hur det är att Vila i frid redan i livet - så är du välkommen tillbaka. Det är en livsuppgift, känner jag.Och många saknar just frid, tycker jag mig ha märkt. Skrivarcoachen Ann Ljungberg har betytt mycket för mig och mitt skrivande i vinter - besök hennes SkrivPuff och få ett nytt ord att skriva om varje dag. Ett skönt sätt att få hjärnan att vakna till liv! Titta in på Novellodikt-sidan och utbyt tankar med mig om dagens Pufford!

5 kommentarer:

 1. Du har en poäng där; nuförtiden förväntas man förhäva sig när man söker jobb, det betraktas som det normala. Och när jag växte upp var det tvärtom. Från den ena extremen till den andra...

  SvaraRadera
 2. Intressant. Helst skulle man ju vilja ha lite av varje, ödmjukhet men också en förmåga att hävda sig själv....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den starkaste har ödmjukhet nog att veta vad han inte vet, eller hur?

   Radera