måndag 21 mars 2011

Bas att stå på!

Inte någon strängad ståbas, inte angiven yta i bollspel, inte ens en andligt stärkande plats i livet, vad kan det då vara jag pratar om?

I början av februari togs jag till nya höjder vad gäller min längtan efter utrensning.
Jag var sur.
Jättesur.
Det var vad homeopaten kallade mig.
Det sura satt i kroppen och ställde till problem.
Stela svullna leder, värk hur man än ligger i sängen, sova på knölar, inte orka en massa saker..
Potatisgröt, bovetegröt, potatis och grönsaker. Mat för dagen om man ska bli av med överskott av syra.
   I många år har  fysisk träning och massage haft en upphöjd plats i mitt sinne. Man får igång blodcirkulationen och blir rörlig och skön i huvudet och kroppen. Ett tag. Men om man är känslig så blir kroppen jätteledsen för träningsvärken är inget att skoja med. Bindväv man brkat med känns för mig som krossat glas och det sliter, bränner och brinner. Som en normal influensa med feber.  Men varm blir man ju och det är ju ändå skönt på något sätt. Omasserad känns den stel, stickig och ond - det är bara att välja. Men precis uppvärmd är det en kortvarig underbar skönt-ont-njutning.
   En  månad med ovanstående diet plus en stor burk med något basiskt pulver att ta innan maten gjorde något som bindvävsmassage klarar  tillfälligt men utan varje form av negativa följder! Man kan nu slita i mitt fläsk på ryggen - eller var som helst - utan att skärande smärtor uppstår! Det är utrensning det!!!

  Så här på sluttampen fick jag smak av nagellack och metall i munnen. Vidigt. Allt jag åt på förstärkte denna hemska smak. Det liksom flödade beska droppar ut ur körtlar i mun och svalg så fort jag stoppade något ur munnen. Jag är inte självdestruktivt lagd så jag åt ändå för att man måste, men inte var det med glädje. Homeopaten har faktiskt hunnit gå i pension och jag vill inte besvära honom i onödan så jag fick tänka själv. Kanske var jag inte sur längre?!  Kanske balanserade jag fel åt andra hållet? Jag började göra små avsteg från dieten mer och mer och tog  då och då lite fisk, kött, bröd, ost, ägg och ... Voilá: den läskiga smaken var borta! Och nu förstår jag - jag är verkligen inte sur längre! Höll tvärt om på att bli lite för "osur"!
Gissa om jag är glad nu när jag äntligen lärt mig lyssna och börjar förstå mig på min länge missförstådda kropp! Tänk om det nu bara är att ta ett tag i sidfläsket för att kolla hur sur jag är och direkt får svar på vad kroppen behöver för mat:-D 
   Läget är nu följande: Jag har blivit av med nästan all smärta i leder och i kroppen övrigt och jag har fått spring i benen.Faktiskt varit ute sprungit ett par gånger nu. Och inga knölar i sängen! Härligt att ha en bra "bas att stå på"!!

PS! EN VARNING - akta er om ni vill prova denna diet: Man måste vara på sin vakt så man inte går ner för snabbt eller för mycket i vikt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar