tisdag 12 juni 2012

Vill du se min gröna katt? Mamma, vem passar Victor?

Min lilla, lilla prins fyller 23 år idag den 12 juni. GRATTIS Victor -och alla oss!

För att fira sjunger Victor och Hanna Fille Fidelur!


Victor sprang ofta längs med staketet och ropade på folk som gick förbi: Kom in till mig och titta på min gröna katt! Han hade en grön keps också, berättade han och pekade på huvudet.
   Grön var hans älsklingsfärg, sa han. (Kepsen är på bild nedan!! Så länge den satt fast på huvudet var det hans favoritplagg.) Det kunde ju inte han rå för att storebror Niclas inte hade samma älsklingsfärg som han själv. Hur ska en liten kille kunna veta en sån sak?

Hur galen är inte världen?
Eller rättare sagt tiden! Det var inte länge sedan vi var ute - jag och barnen - och arbetade i trädgårdslandet. Jag vänder mig hit och dit och så klart har jag inte full koll 100% av tiden. Bara nästan. Så rätt var det är har den lilla Victor försvunnit. Jag säger till de övriga att vi ska runt huset och i huset och leta efter den lilla rymlingen. Jag springer bort till altanen och ger mig in i köket. Där sitter en liten gosse uppflugen på en köksbänk och ropar "Mamma, Mamma!" När han ser mig säger han. "Mamma, vem passar Victor?" Ja, det kan man verkligen undra. Det var en befogad fråga, tycker jag. Lite pinsamt faktiskt. Han har koll på tänket, den lilla killen!

Jag älskar min lilla rödhåriga gosse. Han har en oskyldig uppsyn, kan jag tycka fortfarande. Han har lurat minst ett par stycken med den. Och mer än en gång, dessutom. T ex dagisfröknarna som gick på att han FICK VISST gå hem själv. Två gånger lurade han dem. Han såg ju såååå mogen, trovärdig och allvarlig ut. Att jag därmellan hade sagt att "absolut inte" smällde alls inte lika högt.

Det här med att vara rödhårig var inte helt lätt. En dag stod han framför den stora spegeln i hallen och vände och vred på dig för att se något bak i nacken uppenbarligen. Jag frågade vad han gör och han svarade "Mamma, de säger att jag har nå't rött i håret!" Att hans guldfärg kunde heta "rött" det var inte någon hemma som tänkte på att upplysa om. Daniel och Robert hade silverhår, Niclas hade guld, Linda och Victor hade också guld - fast mörkare, men Hanna och Emily - de var helt enkel blonda, vad jag kommer ihåg i alla fall;-)

GRATTIS Victor min lilla luring! (Du fick igen sen utav Hanna, minst ett par gånger,
vill jag minnas;-)

När du föddes - måndagen den 12 juni - var klockan 12.07 på dagen.
Ditt nummer var 825.
Du hade legat 39 veckor och 5 dagar i magen.
Du var 3760 g tung - tyngst av alla syskonen!
Du var 52 cm lång och du hade nummer 35 i hattstorlek.
En alldeles jättefin liten kille.
Tack för att du kom till oss, Victor!

Kommer du ihåg sommaren för 21 år sedan när du fyllde 2? Annars har du en liten bildkavalkad här för att friska upp minnet. Massor av grattiskramar!
Grattis Victor - finklädd i plyschshorts!
Frukost i det gröna med alla syskon utom Linda + Andreas och Stefan!


Hanna, Victor, Emily hos "Tant Gabrielle" Det är kalas på gång.


Den lilla sköna bönan Emily ligger och chillar när andra jobbar med kalaset.

Victors "gröna" keps nedan - ser du den?


Victor sitter bekvämt med foten på bordet. Hanna bredvid.

Blåååååååååååås! Niclas bakom hjälper till - bara lite.

 
  
Andreas och Stefan, Daniel, Victor och Robert. Ett släp - tack så mycket. Men vad är det under filten?


Oj, precis vad jag ville ha!
Ja' kan söa! Niclas vill gärna visa annars.Victor och kompisen Lisa och Morbror Pezze med musklerna.

Fyller man två - då får man vara med de stora grabbarna! Och det har han varit sen dess!

Ha en fin dag, Victor!
Vi älskar dig!
Mamma & alla andra, så vitt jag vet.
(Vem kan bara låta bli?)


------------------------------------------------------ Gå in på flikarna högst upp så hittar du mig på facebook om du vill. Du hittar också till familjeföretaget Blomberg Entertainment på Länksidan och vill du veta lite mer om hur det är att Vila i frid redan i livet - så är du välkommen tillbaka. Det är en livsuppgift, känner jag.Och många saknar just frid, tycker jag mig ha märkt. Skrivarcoachen Ann Ljungberg har betytt mycket för mig och mitt skrivande i vinter - besök hennes SkrivPuff och få ett nytt ord att skriva om varje dag. Ett skönt sätt att få hjärnan att vakna till liv! Titta in på Novellodikt-sidan och utbyt tankar med mig om dagens Pufford!

1 kommentar:

  1. Mamma du ar sa bra pa att skriva och lagga in snygga bilder! Tack for det :D <3

    SvaraRadera