måndag 13 december 2010

Grattis LUCIA och DANIEL!

EN LJUSETS DAG!!!!
http://svtplay.se/t/123386/luciamorgon - här kan man kolla på Lussemorgonen!
   I alla vanliga fall sitter vi med levande ljus, lussekatter, pepparkakor, smörgåsar och stora koppar med varm choklad på bordet och tränger så gärna ihop oss allihop i soffan och ser på lussemorgonen tillsammans... Men idag är jag ensam och håller faktiskt med bakåtsträvarna: Det var bättre förr!
      En annan stor anledning till firande är dagens födelsedagsbarn: Daniel, som föddes denna dag  i Helsingborg 1979 kl 04.52 - vår alldeles egen stjärngosse som aldrig sen dess dragit sig för att sjunga för att sprida ljus och glädje! Det kunde väl inte bli annat när man föds i tidiga morgonstunden och det första man får se i livet är en lång rad av vitklädda, skönsjungande vackra ungdomar som fyller det (faktiskt) mycket stora förlossningsrummet. Den lilla gossen, endast någon timme gammal, som vilade på sin stolta faders arm drog sig upp och stirrade med uppspärrade ögon på den skimrande uppenbarelsen och i hans lilla smått skrynkliga ansikte sågs ett djupt intresse för allt vad det innebär med ljus, musik och glädje. Så stark bar han upp sitt lilla huvud för att inte missa något! Fast han kanske var tvungen att kolla noga för att se om han var kvar uppe i himlavärlden eller om han faktiskt kommit ner på jorden. Skillnaden var nog just då inte så stor? Tack Daniel för din styrka i alla sammanhang!
 TACK förresten alla mina älskade barn för alla underbara lussetåg genom tiderna och
GRATTIS Daniel och alla stjärngossar och Lucior! Till nästa år får vi skaffa linnen så vi kan fira ordentligt tillsammans, min gamla lussegubbe och jag. Nån som vill komma och titta;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar