fredag 3 februari 2012

Kvinnor och Längtan... efter hjälp!

Idag bestämde jag mig för att prata med två kvinnor i min närhet som jag verkligen beundrar. De inte bara pratar fint om medmänsklighet - det är deras liv. De hinner med detta och mycket mycket annat. Därför beundrar jag dem.

Den närmaste av dessa fantastiska kvinnor heter Gun-Britt Löfquist och bor så nära mig här i Bergkvara  att hon mitt i vinterkylan knatade förbi här med ett par fina brochyrer till mig.  Hennes jobb går ut på att hjälpa människor i Kenya genom att driva en liten fin butik nere vid Storgatan i Bergkvara! Den ger liv åt sommarsamhället, ska ni veta! Där samlar hon in vad andra vill skänka och säljer sen för att hjälpa barnen nere i Afrika till en drägligt liv.  Det är genom den starkt beundrade Fride Nilsson och Faith Homes of Kenya som detta blir möjligt. Gun-Britt berättar med glädje om detta långvariga projekt som för hennes del varat sedan 70-talet.

Margaretha Ohlin, Söderåkra, introducerade mig för Lettlands Vänner på den tiden jag var politiskt aktiv och vi satt och fikade mellan mötena eller kurserna, vilket det nu var. Där har vi ytterligare en kvinna som tänker med både hjärta och hjärna. Så många hon sträcker ut sina händer emot! På grund av detta fick vår Hanna idén och hjälpen att åka som volontär över det skumpiga havet till Lettlands tacksamma barn. Jobbade där på en skola - eller två? - och fick se hur livet kan vara på andra sidan vattnet. Så nära men ändå så fjärran!

Här  - likväl som i vår kyrkas hjälpverksamhet - vill man att ALLA pengar ska nå fram.

Dessa kvinnor har så stora hjärtan och inspirerar så många - och jag vill så gärna bli en sådan kvinna, jag med. Sådana kvinnor - och män - behövs. Gamla som unga och överallt. Det är mycket jag vill, detta år 2012.
                                             
                                                                       ---

   Du hittar mig på facebook om du vill. Du hittar också till familjeföretaget Blomberg Entertainment på Länksidan  - och vill du veta lite mer om hur det är att Vila i frid redan i livet så är du välkommen tillbaka. Det är en livsuppgift, känner jag att utforska detta område. För många saknar just frid. Varje dag går jag in på Skrivarcoachen Ann Ljungbergs SkrivPuff och får ett nytt ord att skriva om. Ett skönt sätt att få hjärnan att vakna till liv! Titta in på Novellodikt-sidan och utbyt tankar med mig om dagens Pufford!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar