söndag 17 oktober 2010

V I L A i f r i d - redan i livet!

Vila i frid

Vad är det som säger att man inte kan få vila i frid redan i det här livet??

Kan man fara runt som ett blindstyre på cykel bland sina vänner och ovänner utan att lägga märke till vad som krävs för att vara vanligt hövlig eller vara döv på bägge örona i vardagliga samtal och inte fatta ett dugg trots att allt sägs så tydligt och klart för att man ska fatta så ska man väl för allt i världen också kunna få vila i frid så sant man lever?

Jag vet att det är fler än jag som insett att ju mer man springer runt och försöker åstadkomma desto mindre blir gjort av det viktiga man egentligen skulle vilja få gjort. Man är så himla viktig bara för att kalendern är full - man är full av viktighet inför sig själv och går ofta miste om hela kakan i slutänden. Man står där med sitt bleka självupptagna leende i spegelbilden. Alldeles ensam för vem mer står ut med en? Hur gick det till tro? Min teori är att man blev påhejad av andra som stod mitt i karusellen och redan var yra i huvudet.

Vila i frid känner du igen från en vanlig dödsannons eller gravstenstext - ett tack och adjö till den som dött. Någon som redan avlägsnat sig från den kända världen.

Låter dramatiskt, eller hur? Att avlägsna sig från något är alltså att dö - åtminstone en bit - men det gäller att avlägsna sig från rätt saker! Att dö rätt - eller som kanske Janne (som sover så sött här bredvid) förmodligen skulle säga i mer vaket tillstånd - dö snyggt;-) Jag vill dö snyggt från allt onödigt och ramla rakt in i det viktiga med hela hjärtat. Det får vara slut med slösandet av tid. Man blir bara yr i huvudet. Mer om det en annan dag.

Bara en sak:
Jag älskar evangeliet - men jag förvandlas emellanåt till en ilsken typ som helt välmenande vill banka in dessa underbara självklarheter i skallen på alla mina nära och kära. Ja, jag vet. Det är det som är fel... Vilken galning man är, va?

Lycka till med att hitta vad du ska jobba med för att komma en bit längre på vägen till att bli den du vill bli!
KraM

4 kommentarer:

 1. Hihi, jag blev första följaren ^^

  Bra tankar, vi kunde alla må bra av att sakta ner tempot och koncentrera oss på det som är viktigt. Synd bara att inte skolan tycker det....

  SvaraRadera
 2. Tack och välkommen Sarah;-) Ja, det är problemet - hur ska man övertyga omvärlden!?;-)

  SvaraRadera
 3. HAHAHA! Hvil i fred. :) Grattis med blogg! Jeg skulle behöva vila i fred en stund. Fast.. hahah.. Just nu känns det som at jag är mitt i kaoset. En vecka tills 15 sider text ska in på et projektarbetet og så var det jobbet :P Men, när jag är klar med översättingsarbetet ska jag ta en välfötjänad paus, med bara skola!! :)

  SvaraRadera
 4. Kanske kan man vila i sin inre frid medan man gör saker man måste? Hoppas det - önskar dig en härlig dag och lycka till med jobbet. Hade jag haft koll på det norska språket hade jag gärna hjälpt till;.)

  SvaraRadera