tisdag 20 december 2011

orolig... be för min vän, du med!

Idag var SkrivPuffen från Ann Ljungberg "att välja sina strider" och jag hittade på en händelse som kan handla om det.
   Men mitt inre är i uppror. En ung väninna åker just nu till sjukhuset för sista undersökningarna innan bröstoperationen. En mycket aggressiv och elak cancer utan inkapsling så 12 lymfkörtlar ska också bort. Hon är en ovanligt fantastisk kvinna och låter hoppfull men är oerhört angelägen om att vi ska be för henne. "Kvalificerade Böner" som hon säger. Mitt bröst känns hopklämt och obekvämt minst sagt. Strupen känns svullen och jag vill bara gråta och gör det ibland. Usch och fy... Tänk om man skulle kunna ta bort oro, smärta, sjukdom. orättvisor, svält (som ju förstås är en av orättvisorna eftersom det bevisligen finns tillräckligt med föda på jorden till oss alla) mm mm...men då skulle livet inte vara LIVET.. så min text speglar väl min sinnestillstånd kanske... Inget kul i alla fall. Ska göra ett ryck till när detta är inkopierat  - och du - be gärna för min vän, du med! Böner hjälper. Det finns studier som bevisar det om du skulle känna dig osäker. Be gärna om att Gud som älskar henne ska hjälpa henne känna sig trygg i läkarnas händer och i Guds.

Så - här kommer tråket - sen kommer förhoppningsvis tramset...
Om att välja sina strider

- Låååt bli smöret, säger jag ju!
Den galna skrikande rösten tillhörde den som för bara två minuter sedan lugnt pratat med sin makes älskarinna i telefon. Chocken borde ha varit mycket stor för hon hade alltid ansett äktenskapet som ärligt och kärleksfullt men hon visade inget av upprördhet ens. Bara lyssnat och pratat som om det handlat om att samsas om några inköp till middagen. Men nu stod hon böjd över bordet och saliven slog ut genom munnen emot det oförstående och skräckslagna barnet.
   Vad är det som gör hur vi väljer att hantera vår omgivning? Det som händer eller det vi låter hända?

KOM IHÅG ATT GÅ IN PÅ ANNs SKRIVADVENTSKALENDER OCKSÅ - inte så många chanser kvar till ALLA FINA PRISER! Och alltid nya mycket lockande rabatter på skrivarkurser!

Här kommer tramset:
Om att välja sina strider – tramset…

Kommunfullmäktige hade sitt månatliga möte
Man stod upp och rapade ord
Vänstertanten gnällde om bristande ansvar
Och Centerfjanten skällde på gnällande tanter
Kd-kanten försökte medla genom att inte säga något alls
Folkpartigiganten hängde på
Sosseklanten pekade finger åt alla och
Moderatkontrollanten ville ha sista ordet
Men räknade inte med valpen i uppstickarpartiet.
När man sen skulle rösta om julbordet – då var alla ense.

Ja - det är bara att konstatera - det blev inte heller så kul...

9 kommentarer:

 1. Jag är inte troende men jag ber ändå för din väninnas skull. Jag tror nämligen mer på tankens kraft än att det är en gud som botar. Man vad är gud? Det kanske är tankens kraft och då är vi ju rätt nära varandras filosofi ändå.
  Det är märkligt hur vi reagerar ibland. Ibland rusar känslorna ut mot fel personer. Det gäller att vi samlar oss och väljer våra strider. Din text är en bra tankeställer tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jag sänder tankar och bön till dig och din vän.

  Dina texter får mig att tänka till. Vart lägger jag min ilska när någonting gått fel? Och var är viktigt att argumentera om?
  Bra skrivet

  SvaraRadera
 3. Varma tankar till väninnan, gillar tramstexten.

  SvaraRadera
 4. Från hjärtat Tack! Ska meddela väninnan detta - hon blir så tacksam!

  SvaraRadera
 5. Gillar både tråk och trams och tänker förstås på din väninna.

  SvaraRadera
 6. Gör som de andra, och sänder en extra tanke till din väninna.
  Gillar texten som har stor igenkänning för mig som har tre småttingar.

  SvaraRadera
 7. sänder massvis friskhetsenergier till er båda och tänker i eftertänksamheter på hur många tokiga strider jag valt utan att tanken funnits på att det vart val klokhet blir det med tiden och av din text:)

  SvaraRadera
 8. Tack alla vänliga vänner! Nu har jag pratat med min väninna och hon blev så glad och rörd att höra om era kommentarer - och hälsar och tackar. Kl 7 imorgon ska hon opereras... Kram på er!

  SvaraRadera